sâmbătă, 25 decembrie 2010

Cum iubesc zodiile ?

Horoscopul italian reprezintă un stil vechi de citire a naturii interioare a celor din jur şi de a realiza anumite previziuni în functie de acestea. Ziua în care te-ai născut, îţi poate dezvălui multe secrete despre identitatea ta. Cei născuţi în zilele de 1, 6, 11, 16, 21, 26, 31 – aparţin tipologiei A1, cei născuţi în zilele de 2, 7, 12, 17, 22, 27 – aparţin tipologiei A2, cei născuţi în zilele de 3, 8, 13, 18, 23, 28 –aparţin tipologiei C3, cei născuţi în zilele de 4, 9, 14, 19, 24, 29 – aparţin tipologiei D4. În cele ce urmează obţii informaţii detaliate despre cele 4 tipologii ale horoscopului italian şi trăsăturile asociate acestora:

Cei născuţi in zilele de 1, 6, 11, 16, 21, 26, 31 – Tipologia A1 – Curgere şi apa -
Persoanele din categoria A1 au cea mai calda şi mai frumoasă viziune asupra iubirii. Pentru ei, întregul lor destin se rezumă la “a iubi”, iar dacă acest lucru nu li se întâmplă, ajung să se simtă nefericiţi, neîmpliniţi. Fără iubire, viaţa lor e inutilă, lipsită de sens. Se îndrăgostesc de multe ori în viaţă. Nu le ia mult timp să li se aprindă călcâiele după cineva, iar de fiecare dată când Cupidon le săgetează inima, cred că o fac pentru prima şi ultima oară. Sunt capabili de a închega relaţii sentimentale de o natură neobişnuită, adesea furtunoase şi intense. Au o natură prietenoasă, adoră sa fie înconjuraţi de mulţime, de viaţă, de agitaţie, forfotă. Sunt întocmai ca apele curgătoare – dinamici, plini de viaţă, agili, se strecoară printre stânci şi oameni şi în ciuda obstacolelor reuşesc să iasă la suprafaţă. Chiar dacă nu realizează, au capacitatea de a-i modela pe ceilalţi, contribuind la evoluţia lor interioară. Sunt nestatornici, iar uneori, în ciuda unor calităţi remarcabile, prea umili, modeşti şi sensibili la comportamentul şi cuvintele celor din jur.

Cei născuţi in zilele de 2, 7, 12, 17, 22, 27 – Tipologia A2 – Foc şi visuri-
Persoanele de tip A2 au visuri măreţe, aşteptări şi cerinţe de proporţii de la ei inşişi, iar viaţa lor întreagă se construieşte în jurul împlinirii ambiţiilor şi dorinţelor lor secrete. S-au născut să descopere noi orizonturi, să transforme în totalitate, să consume, sa nu se lase influenţaţi şi să nu îşi lase spiritul să se stingă. Sunt perfecţionişti înnăscuţi şi atunci când vine vorba de ceea ce-şi doresc rareori nu luptă până la capăt ca să-şi pipăie dorinţele.
Oameni A2 sunt precum focul… spontani, plini de farmec, puternici, creativi, cuceritori. Cred intens în propria putere, împunând respect şi admiraţie, dar totodată şi teamă în jurul lor. Cu greu incredinţează unei persoane încrederea lor. Pot fi numiţi oricum, numai naivi nu. Iubirea şi împlinirea sentimentală ocupă un loc important în viaţa lor. Îşi caută mult timp sufletul-pereche, iar această căutare pare adesea căutarea perfecţiunii. Iubirea le survine pe o cale mai anevoioasă şi de multe ori constată cu tristeţe că au iubit cu adevărat atunci când relaţia respectiva se afla la marginea prăpastiei. E foarte posibil ca de-a lungul vieţii să devină egoişti, maliţioşi, insensibili, fără a avea exigenţe mari la adresa partenerului de viaţă.

Cei nascuti in zilele de 3, 8, 13, 18, 23, 28 – Tipologia C3 – Aer şi libertate –
Persoanele de tip C3 sunt născute să fie libere, să-şi exprime sentimentele, să spună deschis ceea ce gândesc, să facă ce le trece prin cap, să călătorească, să cunoască oameni şi împrejurări noi, să experimenteze după legile propriului arbitru, să transmită mai departe cunoştinţele pe care le deţin. De multe ori, idealurile lor de viaţă nu cunosc o reprezentare concretă şi materială, ci sunt simbolizate de alte persoane. Oamenii C3 sunt totodată foarte pasionali şi impulsivi şi pot deveni dependenţi de cei pe care îi iubesc, având tendinţa de a-i sufoca, de a-i absorbi spiritual.
Chiar daca deţin arta stăpânirii şi a controlării emoţiilor, uneori deciziile pe care le iau îi sperie pe cei din jur prin necunoscutul şi controversele cărora le dau naştere. Dacă vrei să te iubească, nu le îngrădi libertatea. Sunt făcuţi să simtă, să vadă, să guste, să se delecteze cu tot ce este mai frumos pe lumea aceasta, să experimenteze senzaţii şi emoţii supreme. Cu greu pot fi legaţi de un loc, însă dacă îşi găsesc aici rostul, după lungi peregrinări, se întorc de bună voie la ceea ce au lăsat în urmă.

Cei născuţi in zilele de 4, 9, 14, 19, 24, 29 – Tipologia D4 – Pământ şi stabilitate – 
Persoanele de tip D4 sunt precum pământul -consistenţi, vitali, esenţiali pentru existenţa celorlalţi, stabili, exercitând un magnetism aparte, toleranţi până la extreme, cu o minte ascuţită şi pătrunzătoare. Sunt oameni practici, calmi, pacifişti, echilibraţi, cu un simţ al judecăţii şi al raţiunii foarte bine dezvoltat, stăpânindu-şi emoţiile şi exteriorizându-le doar în faţa acelor persoane pe care le consideră a avea o afinitate cu ei. Cred în prietenie, în stabilitatea ei şi o plasează adesea asupra tuturor celorlalte relaţii interumane. Sunt însă adesea greoi, prea cerebrali, lipsiţi de spontaneitate, luând deciziile cu mintea şi mai puţin cu sufletul.
Felul lor de a iubi este unul loial, stabilind relaţii de lungă durată cu o persoană care le aduce linişte şi armonie. Chiar dacă vor iubi intens şi se vor simţi atraşi de o persoană cu o personalitate opusă lor, vor avea tendinţa de a se retrage la primul semn de conflict sau neinţelegere. Foarte probabil că se vor retrage dintr-o relaţie prea pasionala sub pretextul că nu este ceea ce îşi doresc de la viaţă. Nu înţeleg flăcările, trăirea intensă şi pun pe prim plan trăirea echilibrată, armonioasă.

Cei născuţi în zilele de 5, 10, 15, 20, 25, 30 – Tipologia E5 – Lemn şi comunicare –
Persoanele de tip E5 sunt neprefacute, sincere, naive şi cred în existenţa unei laturi pozitive în fiecare din oameni. Vor fi foarte îndrăgiţi tocmai din cauza drăgălăşeniei şi a naivităţii lor. Dar pentru că au prea multe aşteptări de la ceilalţi, vor gusta multe dezamăgiri în viaţă. Experienţa este cea care îi poate învăţa să fie mai critici, mai puţin sensibili, mai puţin modelaţi de dorinţele celor din jur. Nu-şi pierd însă puritatea sufleteasca şi, cu oarecare efort, vor reuşi să-şi păstreze neschimbată şi bunătatea interioară.
Se tem de viaţă. O o percep prea scurtă, prea fragilă, prea neprevăzută pentru a realiza tot ceea ce îşi doresc. O iubesc însă şi încearcă să profite de fiecare clipă pe care o trăiesc. Cred în fatalitate şi în coincidenţe, având o inclinaţie către lucrurile mistice, spirituale. Uneori se percep pe ei înşişi ca pe nişte inadaptaţi. Anii copilariei sunt cei care vor influenţa în mod decisiv dezvoltarea şi evoluţia personalităţii lor. Pun pasiune în orice lucru mărunt pe care îl fac. Nu privesc iubirea ca pe o experienţă oarecare, ci ca pe una cu totul şi cu totul deosebită. Chiar dacă îşi găsesc cu greu sufletul pereche, relaţia cu persoana iubită va fi unică prin esenţa sa.

Niciun comentariu: