sâmbătă, 19 mai 2012

Legenda batranelului..


Astazi am sa va spun o poveste adevarata dintre un batranel si o batranica.
Era odata un cuplu care se tot certa de la orice subiect. La un momentdat au fost invitati la nasul lor.Acesta avea in curte un batranel care mai muncea cu ziua. S-au distrat ei ce s-au distrat, iar nasul lor l-a chemat pe batranel la masa.Avea 65 de ani, parul carunt si alb exprimand parca greutatile vietii prin care a trecut. Batranelul a inghitit doar 3 linguri de ciorbita si la restul a spus: “Gata, pe asta si felul doi le pastrez!”. Nasul a zis: “Dar mai este daca mai doresti, de ce nu mananci tot?”. Batranelul cu lacrimi in ochi si-a cerut iertare si a spus: “As vrea sa ii duc si sotiei mele acasa, ca e singura si nu are ce manca!” In acel moment toti de la masa au ramas impresionati de iubirea batranelului pentru sotia sa chiar si dupa atatia ani. Dumnezeu face minuni pentru iubirea adevarata. Tinerii, cu lacrimi in ochi si-au cerut iertare unul altuia si si-au promis iubire adevarata pentru restul vietii lor.
Legenda ne spune ca batranelul traieste si acum fericit alaturi de aleasa inimii sale si asteapta ca Dumnezeu sa le ofere viata vesnica pentru a-i putea oferi sotiei sale tot ce nu i-a putut oferi in viata de pe pamant.
Sper ca asta a fost o lectie de iubire adevarata pentru cei mai multi dintre voi. Cand spuneti DA unei casnicii spuneti-o din inima, nu din interes.
“Iubiti-va sincer si nu raniti in dragoste!”

Niciun comentariu: